Да зарадваме децата с детска площадка в двора

Децата са най-голямото богатство, затова и всеки ден се опитваме да ги зарадваме. Казват, че един родител би дал всичко, за своето отроче. А с наближаването на по-топлите дни, все повече изкристализира нуждата от място, на което малчуганите да си играят. В урбанизираната градска среда, сред панелните блокове и оживените улици, не винаги има безопасно, интересно и атрактивно място, на което децата ни да прекарват свободното си време.

В днешно време и с малко пари можем да постигнем голям ефект. Например, с бюджет от 1 000 лв. имаме възможност да оборудваме една детска площадка така, че да задоволим най-малките членове на семейството. С оглед на малкия ни бюджет и в зависимост от терена, едва ли ще имате нужда от ландшафтен архитект. Ако мястото, на което ще правите детската площадка не е озеленено, в големите вериги магазини можете да намерите изкуствена настилка. Баумакс предлага изкуствена трева с дренаж – 200 см. за скромната сума от 7,45. Магазинът издава промоционални брошури два пъти в месеца, тоест ако искате да планирате разходите си, трябва да прегледате, както тяхната промоционална книжка, така и на останалите, които предлагат артикули за градината – Метро каталог, Практикер каталог, Брошурата на Бриколаж. Така имате възможност да откриете онова, което търсите, на цената, която ви устройва.

След като сме озеленили мястото, следва да помислим за атракционите. Баумакс предлага отделни съоръжения като люлки, пързалки, пясъчник и т.н. Цените са приемливи, а в сайта им пише, че можете да изберете цвета, според вашите изисквания. Ако не искате да търсите различни комбинации, а цената на сглобена катерушка ви устройва, то можете да я купите на цена от около 500 лв – тя включва, люлка, пързалка и пясъчник. Ако решите да комбинирате сами с какво да си играят децата ви, то цената може малко да нахвърли този лимит.

И така, до тук сме похарчили около 600 лв., при бюджет 1 000. Останалите пари можете да инвестирате в декорацията и оборудването на детската площадка. В Баумакс можете да купите специален пясък за игра, отблъскващ котки и кучета на цена от 5,95 на торба и така ще си спестите някои неприятни ситуации. При размерите на нашия пясъчник, ще са ни нужни около 10 торби, които се равняват на 50-60 лв.

С остатъка от бюджета можете да купите градински мебели и чадър, и така винаги, когато желаете, ще бъдете близо до детето си.

При по-голям бюджет можете да инвестирате в още атракциони и по-голяма площ. Разбира се, можете да купите и градински играчки, колело и прочее, така че да направите детето си още по-щастливо.

Истината е, че с неголяма инвестиция, добро проучване намаленията и промоциите на магазините, и малко въображение, детето ви ще има безгрижни и забавни летни дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *